O nama

Vrhunska ponuda jela s ražnja i roštilja, jela ispod peke, te kvalitetne bijele ribe, ponos su restorana. Zelen Dvor nudi samo probrana jela i pića. Osim obiteljskih i poslovnih ručkova, u restoranu se organiziraju sve vrste proslava, rođendane, svadbe i domjenci.

Najbolja paška janjetina u Zagrebu

Kult stare hrvatske domaće kuhinje Tradicija i povijest

Restoran “Zelen Dvor” je prije 36 godina bio mala gostionica koja se zvala “Zlatna voža”, a na mjestu sadašnje ljetne terase nalazio se voćnjak. S vremenom se restoran proširio, no usprkos tome nije izgubio kult stare hrvatske domaće kuhinje.

Zelen Dvor je izgradio svoju prošlost, kulturu i image na ponudi s roštilja, izvornoj dalmatinskoj janjetini i na izvanrednoj teletini ispod peke. Vrhunska ponuda jela s ražnja i roštilja, jela ispod peke te kvalitetne bijele ribe, ponos su ove kuće.

Zelen Dvor nudi samo probrana jela i popularna vina, piva i ostala pića. Osim obiteljskih ručkova, organiziramo sve vrste proslava, rođendane, svadbe i domijenke.

Povijest restorana

Restoran “Zelen Dvor” je prije 36 godina bio mala gostionica koja se zvala “Zlatna voža”, a na mjestu sadašnje ljetne terase nalazio se voćnjak.

No, njegova povijest i mjesto u gastronomskoj ponudi grada Zagreba i bliže okolice, datira iz prvih dana daleke 1937. godine, kada je na današnjem mjestu restorana, nastala gostionica, koja je svoju prepoznatljivost gradila na temeljima otmjene kvalitete i suzdržane diskrecije. Uglednici tadašnjeg gospodarskog života i poslovnog svijeta prvi su prepoznali ovu diskretnu oazu kvalitetne hrane i dobre kapljice, preporučujući je svojim partnerima i istomišljenicima iz poslovnog okruženja. Ubrzo je to mjesto postalo neizostavno okupljalište otmjene gospode koji cijene vrijednost nenametljive ponude uvijek u duhu dobrog ukusa i gospodskih manira.

Tako suvremenici pamte okupljanja u to vrijeme najprestižnijih automobila grada Zagreba, čiji su ponosni vlasnici uživali u dolasku na prostor današnjeg restorana, budući je isti prvi prepoznao važnost ponuđenog i čuvanog parkirališta kao dašak nadolazeće zapadnjačke kulture. Upravo su ti otmjeni uglednici ukazali na svojevrsni budući put svim vlasnicima restorana, određujući ulogu u kulinarskoj ponudi koja će se u narednim godinama dodatno obogatiti.

S vremenom se restoran proširio, no usprkos tome nije izgubio kult stare hrvatske domaće kuhinje.