O nama

Vrhunska ponuda jela s ražnja i roštilja, jela ispod peke, te kvalitetne bijele ribe, ponos su restorana. Zelen Dvor nudi samo probrana jela i pića. Osim obiteljskih i poslovnih ručkova, u restoranu se organiziraju sve vrste proslava, rođendane, svadbe i domjenci.

Kult stare hrvatske domaće kuhinje Tradicija i povijest

U zapadnom djelu Zagreba  na staroj samoborskoj cesti nadomak rijeke Save, smješten je kultni zagrebački restoran Zelen Dvor.

Ovaj ugledni restoran popularno je okupljalište zagrebačkih gurmana svih generacija. Tradicionalna kuhinja izgrađena na ponudi vrhunskog roštilja, ražnja te izvorna dalmatinska janjetina i teletina ispod peke, nadopunjena uvijek svježom kvalitetnom bijelom ribom, samo su jedan od aduta koji ovaj renomirani restoran svrstava među ponajbolju kulinarsku ponudu u gradu. U ponudi su uz spomenuta probrana jela i popularna vina, piva i ostala pića.

Osim obiteljskih i poslovnih ručkova, u restoranu se organiziraju sve vrste proslava, rođendani, svadbe i domjenci. Prekrasna nadkrivena terasa idealno je mjesto za sva ta okupljanja koja ostavljaju nezaboravne utiske na sve goste.

Povijest restorana

Povijest restorana Zelen Dvor i mjesto u gastronomskoj ponudi grada Zagreba i bliže okolice, datira iz prvih dana daleke 1937. godine, kada je na današnjem mjestu restorana, nastala gostionica, koja je svoju prepoznatljivost gradila na temeljima otmjene kvalitete i suzdržane diskrecije. Uglednici tadašnjeg gospodarskog života i poslovnog svijeta prvi su prepoznali ovu diskretnu oazu kvalitetne hrane i dobre kapljice, preporučujući je svojim partnerima i istomišljenicima iz poslovnog okruženja. Ubrzo je to mjesto postalo neizostavno okupljalište otmjene gospode koji cijene vrijednost nenametljive ponude uvijek u duhu dobrog ukusa i gospodskih manira.

Tako suvremenici pamte okupljanja u to vrijeme najprestižnijih automobila grada Zagreba, čiji su ponosni vlasnici uživali u dolasku na prostor današnjeg restorana, budući je isti prvi prepoznao važnost ponuđenog i čuvanog parkirališta kao dašak nadolazeće zapadnjačke kulture. Upravo su ti otmjeni uglednici ukazali na svojevrsni budući put svim vlasnicima restorana, određujući ulogu u kulinarskoj ponudi koja će se u narednim godinama dodatno obogatiti.

S vremenom se restoran proširio, no usprkos tome nije izgubio kult stare hrvatske domaće kuhinje.